Májusi eső aranyat ér: RAINdrops és RAINfall szettek felhős csomagolásban! IDE KATTINTS!

Rólam

PANYI ZSUZSI

Panyi Zsuzsi építészként végzett, majd online marketing szakon írta másoddiplomáját. 2007-ben egy cipősdoboznyi üveggel és egy öreg üvegvágóval kezdett bele az üvegékszer készítésbe. Már az első ékszereknek óriási sikere volt és fél év elteltével - visszaforgatva az addigi hasznát - nagyobb befektetésre szánta el magát: saját kemencét vásárolt. Innentől tudatosan építette fel a saját nevét viselő márkát és tervezte ékszerkollekcióit.

Vállalkozását kicsi gyerekei mellett indította el, anyai feladatai otthonához kötötték. Elkészült ékszereit lefotózta és feltöltötte a netre. A kezdeti kényszerből erényt kovácsolt és megszületett a panyizsuzsi blog, majd később az ékszer webáruház.

Zsuzsi férjével és négy gyermekével Szentendrén él és a lakásuk tetőterében berendezett műhelyben alkot. Fontos számára, hogy olyan munkahelye legyen, ami mellett a gyerekeire is jut ideje és energiája. Ma már nem csak a saját magának, hanem más édesanyák számára is munkát biztosít. Munkatársai és együttműködő partnerei kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy nőkkel, édesanyákkal illetve női kisvállalkozásokkal működjön együtt. Rendszeresen képzi magát, évente részt vesz külföldi konferenciákon, workshop. Fontosnak tartja a környezetünk szépségét és védelmét az élet minden területén.

Gyakran hívják előadónak női illetve kisvállalkozói konferenciákra. Tartott már előadásokat, a Haszon Nőknek Akadémián és a Tempus Közlalapítványnál. Szakterülete az alacsony tőkéjű online vállalkozások indítása és azok marketing stratégiája.

PANYIZSUZSI - SZÍN.TISZTA.ÜVEG

Zsuzsi egyedi, kiváló minőségű munkáit nagyvonalú színhasználat és egyszerű, geometriai formák jellemzik. 2013-tól alkotásainak nem csak az üveg részét tervezi, hanem az ékszerek fém része is aláírásával ellátott saját tervezés.
Nagy hatással van rá a századközépi modern mozgalom csakúgy, mint a korunk művészete. Inspirálják a kortárs alkotások, tervezett már ékszert Ugron Zsolnának és Karafiáth Orsolyának. Gyakran együttműködik más iparművészekkel. Nemrégiben Lengyel Zsuzsi, táska tervezővel és Borody Krisztina, selyemfestő művésszel készített közös kollekciót.
Alkotott már üveg tárgyat a Budapest Banknak, a Köztársasági Elnöki hivatalnak, Nico Roseberg Forma1-es autóversenyzőnek.

Mottója:

A lényeg, meglátni az anyagban a szépséget, megragadni a pillanatot, megtalálni hozzá a formát, amik kiemelik és elvarázsolják az üveget.

A valódi szépség a személyiségből fakad. Fontos, hogy egy ékszer ne terelje el a figyelmet a nőről, ne csupán kiegészítő legyen, hanem szinte testének a része. Az ékszer akkor válik élővé, amikor a tulajdonosa felveszi és a személyisége ragyogni kezd. Ha valaki jól érzi magát a bőrében és boldog, akkor nyitott a szépre, harmonikus tárgyakkal veszi körül magát és ettől még boldogabb lesz. Ez egy örök körforgás, ez egy csoda.

PANYIZSUZSI BLOG

A panyizsuzsi blog heti ötször frissül, fő témája a hétköznapi divat és a design. Zsuzsi itt dokumentálja az ékszertervezés és készítés folyamatait, megmutatja műhelyét és bepillantást enged saját életébe is. Ír mindarról, ami körülveszi, érdekli és inspirálja. Öltözködési ötleteket ad ékszerei viseléséhez és rendszeresen bemutat és megjelenési lehetőséget ad más iparművészeknek is. Heti nyereményjátékát, a Potya Pénteket rendszeresen száznál több olvasó kommenteli.

Rólam mondták

Az a tény, hogy mostanra már én is tudok másoknak munkát adni, büszkeséggel tölt el, de óriási felelősség is! Mindannyiunk  számára fontosak a gyerekeink és a munkaidőt is ennek függvényében határozzuk meg. Előfordulnak nehézségek és problémák: például megbetegszenek a gyerekek és otthon kell velük maradni. Ilyenkor mindig közösen törekszünk a megoldásra, egyszer az egyik húz jobban egyszer a másik dolgozik kicsit többet. Ez a lényeg! Minden megoldható, csak megfelelő szervezés és rugalmas hozzáállás kérdése. MarieClaire - 2012. november

Panyi Zsuzsi története igazi sikertörténet.
Hobbiból indult, kis ékszerekkel, de mára már nagyon sokan ismerik a munkáit és magát a brandet. Saját honlapot üzemeltet webshoppal, rendszeresen kint van a WAMP-on, több üzletben is találkozhatunk ékszereivel. Én magam Szentendrén iratkoztam fel a hírlevelére, véletlenül tetszett meg az a gondosan felépített világ, amit már akkor – évekkel ezelőtt – elkezdett berendezni magának. Mert nála az ékszerek nem csak ékszerek: az őt - a minket - körülvevő dolgok (látvány és zene) inspirálják; gondoljunk csak az Edith Piaf- vagy a Két cica-kollekcióra. Tetszettek az elnevezések, amik mindig ügyesen egészítik ki a tárgyat: egy-egy ékszernév egy kis vers maga. Ezért is örültem, mikor közös munkára kért fel, első alkalommal a Karafiáth Keddekre, amikhez kapcsolódóan a fotók és a szövegek 5 héten át a blogjában jelentek meg. Ezeken a képeken még nyilvánvalóbb lett a sokszoros párhuzam – utalva ezzel a 2010. november végén megrendezésre került szentendrei önálló kiállításának címére – melyek itt-ott találkoznak, talán a bennük lévő végtelenben. Ezt a végtelent szimbolizálják az ékszereken megjelenő vonalak, a pontos, mégis játékos formák, és főképp a már méltatott színek. 
Azóta Zsuzsi továbblépett. A testtől a közvetlen környezet felé: dísztárgyak készülnek, kisplasztikák és tárgyak. Ám ugyanaz az üzenetük, mint az ékszereknek: egy anyagból vagyunk, mégis különbözünk, vegyük ezt észre… panyizsuzsi első önálló kiállításának megnyitója - Karafiáth Orsolya - 2010. november