INGYEN letölthető Karácsonyi Tervező

... a nyugodt karácsonyvárás legjobb eszköze!

Az ünnepnek meg kell adni a módját. Minden ünnepnek, kicsinek és nagynak is. A mi családunkban a karácsony az egyik legnagyobb ünnep, s ezt szeretjük szépen megülni. Azonban manapság sokszor eltolódnak a hangsúlyok, így az ünnepek ahelyett, hogy örömöt jelentenének inkább sok vesződséggel, fáradtsággal és mint ilyen, idegeskedéssel járnak. Erről már sokat írtam itt a blogon is. Azonban ez így nem helyes. Mindenkinek meg kell találni az egyensúlyt, a maga egyensúlyát. Mi az, amit beletesz egy ünnepbe, és mi az ami ki szeretne belőle venni.

Míg nagyanyáink fő gondja az volt, hogy mindent elő tudjanak teremteni az ünnepi asztalra, azt gondolom, az én korosztályomnak inkább azzal kell foglalkoznia, hogyan tudja az ünnephez kapcsolódó körítést (ételek, ajándékok, programok) csökkenteni és igazán szívből átélni azt.

Hogyan telik nálunk a karácsony?

Én minden évben elveszek egy kicsit a külsőség részéből és hozzáteszek a karácsony lelki részéhez. Próbálok évről évre egyre élhetőbb, megélhetőbb és szerethető ünnepet varázsolni a családom számára, és ennek a tervnek nem része a december 24-én hulla fáradtra strapált anyuka!

Éppen ezért előre szoktam tervezni. Ez a tervezés Mindenszentek után kezdődik és adventen átívelve Szentestéig, meg az azt követő napokig tart. Idén nem csak magam használom ezeket a módszereket és listákat, hanem összeállítottam Nektek egy INGYEN letölthető fantasztikus Karácsonyi Tervezőt. Egy olyan anyagot raktam össze, aminek a segítségével 4 gyermekes dolgozó nőként is csodaszép karácsonyt lehet varázsolni.

Mit tud a Karácsonyi Tervező?

Ez a letölthető és kinyomtatható tervező végigkalauzol a menü tervezéstől az ajándék vásárlásig, tartalmaz feladatlistát és van benne egy különleges rész is, ami csak Rólad fog szólni!

  • elsőként egy teendő listát találsz, ahova össze tudod gyűjteni mindazt, amit karácsonyig szeretnél elintézni
  • a következő oldalakon össze tudod állítani, hogy mikor, milyen ételeket fogsz készíteni az ünnepre (ezekből az oldalakból többet is tudsz nyomtatni)
  • a menüsor összeállítása után a recepteket is összegyűjtheted ebben a tervezőben (ezekből az oldalakból is többet tudsz nyomtatni)
  • végül pedig az alapanyagokat tudod összeszedni egy bevásárlólistára, hogy semmi ne maradjon le
  • a Tervezőben találsz egy ajándékvásárlási listát is, ahol egyben látod, hogy kinek mit terveztél vásárolni, és mivel vagy már készen
  • valamint van benne egy személyes oldal is, ahol a saját ünnepi terveidet tudod leírni
Mindez néhány idézettel, rövid leírásokkal tarkítva. A Tervezőt kinyomtathatod A4-es fomrátumban és kifüggesztheted a hűtőre, de ha A5-ös méretben varázsolod a papírra, akkor a tervezőnaptáradba tudod elrejteni a kíváncsi szemek elől!
Tervezd meg már most a családi Karácsonyt, és amit az utolsó percben tennél hozzá, már hagyd ki. Boldog lesz az ünnep anélkül is! 
Ha szeretnéd, hogy az idei karácsony tényleg nyugalomban és békében teljen el és Te, mint nő ne kiszolgálója, hanem részese legyél az ünnepnek, akkor

Iratkozz fel most a hírlevelemre  és azonnal küldöm Neked ezt a jól összeszedett és praktikus Karácsonyi tervezőt!

(Ha már hírlevél feliratkozó vagy, akkor keresd a Karácsonyi tervezőt az email postaládádban!)