Bohém hippi-sikk: Az új TROJT ékszer kollekció felrúgja a szabályokat

Új ékszer kollekció a panyizsuzsinál! Honnan jött a rojtos-bojtos TROJT? Mit jelent a neve? És milyen érzéseket fog kiváltani belőled, amikor viseled?

A TROJT kollekciót a szerelem nyara ihlette

Ötven évvel ezelőtt a szerelem nyara tombolt Amerikában. A mai napig 1968 nyarát emlegetik „a szerelem nyaraként”: ez volt az első jelentős nemzetközi szabadtéri rockfesztivál nyara, amikor százezernél is több hippi gyűlt össze. A fő helyszín San Francisco volt, innen terjedtek szét a hippimozgalom utópisztikus eszméi szerte a nagyvilágban.
A szerelem nyarának egyik aláfestő zenéje a Scott McKenzie San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in your Hair) című slágere volt, ami mindenki számára világossá tette, hogy San Franciscóban a helye. Összetartozásukat az öltözködésükkel is kifejezték: a hippi öltözködési stílus annyira feltűnő, sokak szemében felháborító volt, hogy lehetetlen csak egy dolgot nem lehetett vele tenni: figyelmen kívül hagyni.

Bohém hippi-sikk:  Az új TROJT ékszer kollekció felrúgja a szabályokat

Mit adott nekünk a hippi divat?

Csak a hosszú hajat és a trapéznadrágot? A hippi divat azért igazán izgalmas, mert nem szab korlátokat a fantáziának: minden belefér, ami friss, vidám és játékos. Többé nem kell aggódni az össze nem illő ruhadarabok és a túl merész színkombinációk miatt. A fantáziadús darabokat a fiatalok maguk varrták, festették, díszítették – az ékszerek terén is a kézzel készített darabok a jellemzőek.

Kézzel készített és természetes: ezzel tudunk azonosulni.

3 ragyogó szín + bohém rojtok = TROJT

Ebből a szójátékból áll össze a TROJT név. A TROJT kollekció a hippi divat hatásait viseli magán: bolondozást, egzotikumot hoz a panyizsuzsi ékszerek világába. A színek merészek, a rojtok és az üveg társításából egy meglepő, egyedi és kivételes kiegészítő született.

Ahogy a hippik szerették a friss, vidám színeket, akár a szivárvány összes színét is magukra húzták, a TROJT ragyogó színei is arra bíztatnak, hogy élvezd a fiatalságot, a szabadságot, a szerelmet.

A kollekció darabjainak neveit is a hippik által választott nevek adják.


Bohém hippi-sikk:  Az új TROJT ékszer kollekció felrúgja a szabályokatBéke, szabadság, szerelem

Amikor reggel felöltözünk, nem feltétlenül gondolunk arra, hogy ruháink mögött egész eszmerendszerek bújhatnak meg.

A hippi divat a fiatalok divatja volt. Az új formák és vibráló színek tökéletes összhangban voltak a hippik optimista világképével és idealista vágyakozásukkal egy igazságosabb társadalom iránt. Nagy szerephez jutott az egyéniség: önállóság, saját érdeklődés, saját magad által választott út.

Ezt a teljes eszmerendszer visszaköszönt a ruházatukban is: először történt meg, hogy a kultúra hatással volt a divatra.

A stílusok anarchiája

Vannak olyan színek és minták, amelyeket nem szoktunk együtt viselni. A hippik megmutatták, hogy a tiltások eltörlésével csak nyerhetünk: frissességet, energikusságot, a felfedezés örömét. Nem elégedtek meg a merész társításokkal, gyökeresen felfordítottak mindent. A ruhák alapanyaga bármi lehetett: régi ruhadarabok, akár rongyok is, amiket ki lehetett egészíteni a kézzel készített, kötött, horgolt darabokkal.

gyűrű-TROJT

Ilyen az, amikor fenekestül felfordul a gardróbod

A TROJT kollekció nem titkolt célja új életre kelteni a megszokott ruhadarabjaidat. Hogyan képes erre? Összeírtuk a legfontosabb előnyeit:

  • A legegyszerűbb ruhát is egyedivé teszi. 
  • Az előzőből következik, hogy nem kell beszerezned egy halom új ruhát, mert egyetlen kiegészítővel jópár új outfitet kreálhatsz magadnak. Rá fogsz jönni, hogy a jólöltözöttség nem áll semmilyen kapcsolatban a ruhadarabjaid számával.
  • Ha lazán és vidáman akarsz öltözködni (mert az alkalom adja, vagy mert eleged van a szürkeségből), akkor egyértelmű a választás.
  • Minőségi kézműves ékszer, időtálló darab.
  • Jókedv: azzal, hogy a TROJT kollekció darabjait viseled, garantáltan jobb kedved lesz. Ez pedig remek kiindulási pont, bármit is tervezel. :)