Eljött az osztálykirándulások ideje és mint minden rendes gyerek, a gluténmentes is megy kirándulni. Bár mindenhol vállalták, hogy meg tudják etetni, az első napra otthoni élelmet kellett magával vinnie. A szendvics mellé kellett valami, ami finom, sokáig friss marad és nem morzsálódik. Ugye, ez gluténmentesen nagy mutatvány?!
A kedvenc pogácsáját készítettem neki. Most nem 5-féle lisztből, hanem leemeltem a kamrapolcról a Glutenno pizza lisztjét, a NAPOLI-t és abból kevertem össze, pontosan úgy, mintha egy hagyományos pogácsát készítenék. PErsze a tészta itt sokkal ragacsosabb, de egy bőségesen rizslisztezett nyújtólapon tökéletesen nyújtható.
Nálunk ezt a pogácsát nem csak a család, hanem a vendégek is szeretik. Ugyanis ha a lányom is velünk eszik akkor az egyszerűség kedvéért mindent gluténmentesen csinálok, mert két félét nem érek rá készíteni, különösen, hogy közben a konyhát is tökéletesen gluténtalanítani kell. Íme a mi nagyon finom pogácsánk!
Hozzávalók:
- 25 dkg NAPOLI pizzaliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1,5 tk só
- 1,5 tk szárított élesztő
- tojás a pogácsa kenéséhez (ez ha sietek, elhagyom)
- reszelt sajt a tetejére
Vélemény, hozzászólás?