Szinkronban vagy?

Nemrégiben kezdtem el olvasni Brené Brown, Élj szívvel lélekkel című könyvét, miután láttam A sebezhetőség ereje című TED előadását. Brené a szégyent kutatta egyetemi szinten, majd ennek mindennapi életünkre vonatkozó hatását írta meg olvasmányos formában! Még nem fejeztem be, de amit eddig olvastam, tetszik és gondolkodásra sarkall. Szerintem negyven körül, akármi is legyen sokat gondolkodik egy ember, legyen akár nő vagy férfi! (Na jó a nők inkább!) … és természetesen mi végtelenül kritikusak tudunk lenni önmagunkkal szemben!

Néhány hete egy nagyon érdekes rendezvényre hívott a Danone! Nőkről nőiességről és egy érdekes kutatásról szól az esemény, arról, hogy mit gondolunk mi nők magunkról és mi az ami visszatart mindet az életben sok mindentől!

Ugyanis az Activia idén nyáron, összesen 17 országban végzett átfogó kutatást: az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, Brazíliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban, Kanadában, Lengyelországban, Mexikóban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Romániában, Spanyolországban és Magyarországon.

INSync

Ebből kiderült, hogy minket, magyar nőket 97%-át visszatartja saját belső kritikusa! Az “Activia InSync-kutatás” rámutatott, hogy a magyar nők sokkal szigorúbbak önmagukkal, a globális átlagnál jóval erősebben visszafogja, gátolja őket önkritikájuk. A magyar nők 80%-a szerint belső kritikusuk jóval erősebb negatív hatást gyakorol rájuk, mint a legtöbb külső tényező. Ugyanezzel az állítással a nemzetközi válaszadók mindössze 60%-a értett egyet.

A mindenkiben jelen lévő önkritika, amely, ha túlzottan szigorú, akkor önbizalomhiányt eredményezhet, elveheti a bátorságot, a kezdeményezőkészséget, tehát gyakorlatilag gúzsba köthet. A kutatás alapján ez a belső hang a felelős azért is, a nők kevésbé mernek fizetésemelést vagy előléptetést kérni, hogy nem mernek ismerkedni vagy több időt partnerükkel tölteni, illetve nehezen vágnak ismeretlen dolgokba, és kevésbé nyitottak az újdonságokra. 

Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus a hazai kutatási eredmények értékelése kapcsán elmondta, hogy, tapasztalata szerint kevesen tekintik barátjuknak a belső hangjukat. Jóval gyakoribb, hogy a korai szocializáció során megélt kritikák, a kortársak negatív visszajelzései hosszú időre visszavetik az önmagunkba vetett hitet. Ilyen esetekben kitartó munka, és főként az önmagunkkal kapcsolatos gondolkodásmód megváltoztatása szükséges ahhoz, hogy reálisabban lássuk önmagunkat, a bennünk rejlő lehetőségeket. Harmónia esetén a „vágyott” állapotunk nem áll elérhetetlenül messze az aktuálistól, és ez az, ami miatt motiválttá tesz.

Tehát tudatos hozzáállással és önismereti tanulással azonban ez a visszatartó erő ösztönző, konstruktív energiává változtatható. Így ha a túlzott önkritikát sikerül reális, egészséges szintre hozni, akkor belső iránytűként segíthet megtalálni a helyünket, a saját utunkat, önazonossá válni, azaz elérni az InSync állapotot.

Azt érzem, hogy ezzel szemben nagyon sok ember és különösen nő sodródik, a család, az iskola, a munkahely és a barátok elvárasival kikövezett úton. Azonban mi lenne akkor, ha valóban azt tennénk, amit mi szeretnénk, ha azért dolgoznánk amivé válni szeretnénk! Téged mi tart vissza?

Nézzétek meg ezt a videót és töltsétek ki az InSync teszet a linkre kattintva! Nekem 4-es lett, ami a magyar átlag felett van! Írjátok meg Ti si milyen eredményt kaptatok!Panyizsuzsi ügyfélszolgálat már telefonon is!

Mint már meséltem róla egy óriási fejlesztésben vagyunk itt a panyizsuzsinál! Fél éve dolgozunk egy nagy projekten, ami hamarosan publikussá válik! Én már nagyon izgatott vagyok… Ebben a folyamatban rengeteget gondolkoztam rajta, hogy mivel és hogyan tudnám Nektek a panyizsuzsik megszerzését egyszerűbbé, könnyebbé tenni!

ugyfelszolgalat

Arra jutottam, hogy  jó lenne egy olyan telefonvonal, ahol fel tudjátok tenni a fontos és égető kérdéseiteket! Azt, hogy odaér-e ez ékszer a szülinapig, azaz holnaputánra, hogy a színes medálhoz melyik bogyót válasszátok, hogy kicsi vagy éppen nagy lett a gyűrű, mi a teendő és megannyi más kérdés, ami felmerül a fejetekben a megrendelés során! Ezért mostantól az ügyfélszolgálatunkat nem csak emailben, hanem telefonon is el lehet érni!

Szuper jó telefonszámot vásároltam, annyira jót, hogy akár meg is tudjátok jegyezni és nem kell mindig keresgetni, de a biztonság kedvéért novembertől ez a szám a honlapra is ki fog kerülni!

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI TELEFONSZÁMUNK:

+36 30 600 3400

A telefon minden alkalommal a panyizsuzsi padláson fog csörögni! Azonban a panyizsuzsinál csak nők dolgozunk és én szándékosan egy olyan munkahelyet alakítottam ki, ami a családdal és a gyerekekkel is összeegyeztethető mind nekem, mind az alkalmazottaimnak! Pontosan ezért nem vagyunk minidig itt. Ezért kitaláltam a hivatalos ügyfélszolgálati órákat, melyek hétfőtől-péntekig, csütörtök kivételével 8-14 óráig lesznek. Ezekben az időpontokban biztos, hogy fogadjuk a hívásaitokat! Ha ettől eltérő időpontban hívtok, akkor ha a műhelyben tartózkodunk, akkor természetesen felvesszük a telefont és szívesen segítünk, ha nem, akkor írjatok emailt, hagyjatok üzenetet és visszahívunk! A telefon 18 órától reggel 8-ig, illetve hétvégeken csak üzenetet tud majd fogadni!

Szóval, ha kérdésetek van, hívjatok keressetek bármikor!Megvannak a Design Hét nyertesei!

lagom4

Idén is óriási sikere volt a Design Héten a Potya Péntekes nyereményeknek. Külön öröm volt, hogy ebben az évben is rengeteg hozzászólás érkezett, amit külön köszönök Nektek a 10 alkotó nő nevében!

Eperfa – 95. hozzászóló Mmelcsi

Hock Judit ékszerszett – 53. hozzászóló Mezei Éva

Cekker válltáska – 23. hozzászóló andii

PSAMATHE szatén ékszerszett – 11. hozzászóló Szakács Szilvia

3 db választható színű DETEKTÍV notesz és a fotón látható prémium, számozott fehér LOLKA notesz – 4. hozzászóló Németh Erika

 Moringa Zápor hőérzékeny, mintát változtató bögreszett – 119. hozzászóló Molnár Ágnes

“Basilicaner” borítéktáska és hozzáillő pénztárca – 65. hozzászóló SZB Zsuzsi

Kamchatka textil táska és selyemsál – 42. hozzászóló Dévényi Tímea

Lagom női arc drótszobor – 41. hozzászóló Mályi Mariann

Madme bőr ékszerszett – 86. hozzászóló Orsi

Ha Te vagy az egyik nyertes, kérlek küldj egy e-mailt az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu A leveled tartalmazza a neved, címed (ahol munkaidőben megtalál a futár!) és mobilszámod! Hamarosan az alkotók megkezdik a nyeremények postázását!Kaméleon Olvasóklub tagság pottyan

Ezen a héten egy éves Kaméleon Olvasóklub tagság keresi  gazdáját, amit a 2016. 10. 21.-én délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nemcsak hozzászólni szükséges, hanem a bejegyzés alján a hírlevélre feliratkozni is!) A múlt heti színezőket a 39. hozzászóló S.Krisztina nyerte meg. Gratulálok! Hamarosan megkeres a szponzor cég, hogy egyeztessen az átvételről. Ha bármilyen kérdésed van, keress minket az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu-ra!

KOK logo

A Kaméleon Olvasóklub olvasásnépszerűsítő, szövegértést fejlesztő levelezős játék alsós gyerekeknek. A játékosoknak egy éven át négy alkalommal kortárs és klasszikus mesékhez kötődő feladatokat kell megoldaniuk, akár otthon, családi vagy baráti körben. Minden egyes forduló után ajándékot, év végén pedig jutalomkönyvet is kapnak azok a gyerekek, akik mind a négy forduló feladatlapjait kitöltik. Ráadásul egész évben 25% kedvezményt kapnak a Könyvközösség kínálatában található minőségi gyerekkönyvekből is!
A szövegértés olyan hasznos és komplex készség, amely segítségével a gyerekek bármilyen tantárgyból jobban teljesítenek, könnyebben sajátítanak el idegen nyelveket és magabiztosabban tájékozódnak a világban. A játékhoz csatlakozni egész évben lehet a www.konyvkozosseg.hu/olvasoklub oldalon.

Kattints a Könyvközösség oldalára és írd meg a hozzászólásokban, melyik könyvet választanád ajándékba a Könyvközösség  kínálatából?

HÍRLEVÉLFELIRATKOZÁS:

* email:
* keresztnév:
születési dátum:
* adatvédelem:
* Gépeld be a kódot!Ha kredenc festés előtt tudtam volna: kávézóasztal DIY

Már 5 éve, hogy a műhelyembe egy kredencet festettem át. Óriási lendülettel indultam neki, de a végére majd beletört a bicskám, no meg a csuklóm is. Szinte egy teljes nyáron át napi szinten csiszoltam, festettem, több rétegben. Ha előre tudom, neki sem kezdtem volna, bár magát a kredencet nagyon szeretem!

kis-asztal01

Azóta az otthoni és műhelybéli felújítós feladatok elfogytak. Azonban lett egy nyaralónk, ahol újra kiélhetem DIY vágyaimat. Már amikor nem pihenni szeretnék ott. Idén most őszre éreztem azt, hogy tennem kell valamit.

fekete-vas

Az első felújítási projekt egy kávézó asztal volt, aminek a történetét itt olvashatjátok el! Adott volt egy betonvas láb és egy ronda asztallap. Az asztallapot kidobtam, azonban a lábban a családom más tagjaival szemben láttam fantáziát! Első lépésként homokfújattam és narancs színűre színtereztettem, mint a konyhapolc fém részeit! (A konyhától itt olvashatsz és nézheted me a csodás fotókat!) Aztán sokáig nem történt semmi…

Először kerek asztallapban gondolkoztam, de aztán valahogy megfogott a szabályos hatszög forma. Vettem fát és elvittem az asztaloshoz. Sajnos a szabályos hatszöget egy hónap és három próbálkozás után sem sikerült megugrani. Gondoltam, talán mégsem kell ennyire perfekcionistának lennem és elfogadtam. Szerintem a kávém úgysem az asztaltól lesz jóízű a Balaton-felvidéken!

kis-asztal-progress001

Következő lépésként lefestettem fehérre az én szabálytalan hatszögemet és száradni hagytam. Már a fehér festéktől is majd elolvadtam. Az Annie Sloan krétafestékekkel valami fantasztikus érzés dolgozni. Először is nem kell alapozni, sőt még csiszolni sem! Tipikusan az a festék, ami otthon bútorfelújítóknak találtak ki. Hazamész és van két órád, akkor nekiállsz és lefestesz egy kisbútort. Mindenféle csiszolás, por és minden macera nélkül, csak pusztán élvezetből. Pontosan nekem való, hiszen nekem nincs időm több hetet rászánni egyetlen bútor felújítására, azonban nagyon élvezem, ha egy kis időráfordítással alkothatok valamit a saját környezetembe, az ékszereken kívül!

kis-asztal-progress01

Száradás után maszkoló szalaggal elfeleztem az asztalt és a felét narancsra festettem, csakúgy, mint a lábai. Mind a fehér rétegeket, mind a színeseket két rétegben vittem fel, hogy telt mély színeket kapjak és a fa színe ne látszódjon át!

balaton-felvidek-diy

Újabb száradási idők következtek, miközben még két színnel egészítettem ki az asztalkámat! Ezzel kész is volt a festés része a dolognak. A rétegeket száradással és újabb maszkolásokkal együtt két nap alatt befejeztem. Arra nagyon figyeltem, hogy minden réteg tökéletesen megszáradjon, mielőtt újra maszkolok, ugyanis a nem teljesen száraz festéket felszedte volna a ragasztószalag.

kis-asztal-progress02

A festék rétegek után, pedig a krétafestékek esetében kötelező Annie Sloan soft wax következett. Ez az anyag az, ami fixálja, felkeményíti és ellenállóvá teszi a festéket. A legfontosabb, hogy nagyon vékonyan kell felvinni, inkább több rétegben, ellenben ragacsos marad a felülete. Én világos waxot használtam , ami nem antikol, mint a fehér vagy éppen a sötét waxok , csak fixálja a festékeket és elmélyíti a színeket. A waxot puha, nem szöszölődő, pamut ronggyal vékonyan vittem fel és jó alaposan bedörzsöltem a festett fa lapba.

Mikor mindezekkel elkészültem napokig jártam a környező barkácsboltokat megfelelő vasalatért, de végül megtaláltam a vágyott típust. Nem tudom, hogy hívják, azonban az biztos, hogy 4 ilyen U-alakú vasalat és 8 facsavar tökéletesen rögzítette az asztal lábait a laphoz!

kis-asztal-progress03

Ezen az asztalon nyugágyból Benedek-tojást reggelizni az őszi Balaton-felvidéken, számomra felér több napi pihenéssel. Nézem a hegyoldalt, csend van, csak a munkagépek távoli moraját és a szüretelőket hallani!

Balaton-felvidék, és ősszel is szeretlek!

kis-asztal02

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...