A tollaim és a kalligráfia

kalligrafia-fb
Annak ellenére, hogy Ti a billentyűzetemen pötyögött írásaimat olvassátok tudnotok kell, hogy a tollakkal és ceruzákkal is nagyon jó kapcsolatban vagyok. Általánosban mi még töltőtollal tanultunk írni. Balkezességem ellenére ez soha nem jelentett problémát. Annyira nem, hogy 5. osztálytól ismét elővettem a töltőtollamat és azzal írtam. Ez egy Pelikán toll volt. Ezt használtam végig a gimnáziumban is. Azután jött az egyetem, az Építész Kar és új írószerszámok. Az írást tekintve ekkor kezdtem el egy EF-s Rotring ArtPennel írni, majd később, mikor épületszerkezeti csomópontokat kezdem rajzolni, színes tűfilcek is kerültek a tolltartómba. Amikor a férjemhez költöztem, a fiókjában egy MontBlanc töltőtollat találtam, amit azonnal kisajátítottam. Az elmúlt években pedig a filctollak felé fordult a figyelmem. Igaz a Promarker filctollaimat elsősorban tervezéshez, rajzoláshoz használom.

A tollak mindig fontosak voltak számomra és a fent említett darabok a mai napig itt vannak az asztalomon és használom őket!

kalligrafia04
Szeretek kézzel írni. Az egyetemen megtanultam a nyomtatott nagybetűvel írást. Őrült nehéz volt. Úgy edzettem, hogy az előadásokon is nagybetűvel jegyzeteltem. Az elején sokszor lemaradtam, de ma már inkább nagybetűkkel írok, mint kicsivel. Tetszik ez az íráskép.

Néhány hónapja elkezdett még jobban érdekelni az írás és az íráskép. Különösen a kalligráfiának a finom nőies változata. Elővettem az ArtPen tollamat, sőt a mártogatós tollamat is. Megpucoltam mindent és elkezdtem próbálkozni. Cikkeket videókat kerestem, de nem sok sikerrel. (Ennek egyik fő oka, hogy balkezes vagyok és ilyen hátránnyal kevesen vállalkoznak szépírásra.) Persze ez nekem nem volt akadály. Aztán rábukkantam, hogy külföldön vannak erre tanfolyamok is. … és ekkor csoda történt! Kiderült, hogy Budapesten is van kalligráfia workshop, méghozzá a mimi / events with love szervezésében. Azonnal írtam Miminek és bejelentkeztem a következő workshopra.

mimi01

Alig bírtam kivárni a szombatot, olyan izgatott voltam. Végre eljött a nap, amikor csodaszép írást tanulhatok. Csúnya esős időben érkeztem Mimihez a Palomába. Ahogy beléptem, mögöttem marad az eső minden szomorúsága és egy nyugodt, csajos mimi hangulat lett úrrá rajtam. A teremben egy csodás kredenc, friss virágok, péksütemények és gyümölcsök vártak csodaszépen elrendezve. Középen egy nagy asztal és Gleichauf Bogi, a Fanatikus Kalligráfus várt.

kalligrafia01

Mindenki előtt egy kis csomag, egy gyertya, tinta és egy üveg víz volt. Bogi röviden mesélt a kalligráfiáról és magáról, majd azonnal belekezdtünk a munkába. (Ezért nagyon hálás vagyok Neki, hogy nem kellet sokáig nézegetni azokat a csodás papírokat és a különleges tollhegyeket!) Vonalakat húztunk fel és le, majd hullámok és hurkok követték egymást. Voltak olyan íráselemek, amit szinte elsőre nagyon egyszerű volt megcsinálni, míg másokat több soron, oldalon keresztül is gyakorolni kellett. Mikor kellően bejáratódott a tollhegy és a kezünk is, jöttek a betűk. Na itt már akadtak gondjaim a balkezességgel, de Bogival abban maradtunk, hogy nem görcsölök ezen, hanem kialakítok egy egyedi írásképet, ami kicsit más mint a szabvány, de pontosan ettől lesz utánozhatatlanul panyizsuzsis.

kalligrafia03

Végig írtam az abc-t kis betűkkel. Baromi boldog voltam, sok szép betű sorakozott a lapjaimon.(Közben Mimi gyümölcsöt pucolt nekünk és péksüteménnyel kávéval kínált. Úgy éreztem magam, mint otthon, csak itt nem én szolgáltam ki másokat, hanem engem szolgáltak ki. Sok gyerek mellől érkezve egy ilyen programra igazi felüdülés volt ez a testemnek és a lelkemnek.) Mikor a betűkkel megvoltam, gondoltam, írok néhány szót is, hiszen már mindent tudok. ;-) Ez az egyik legnehezebb része a kalligráfiának. Szépen, lendületesen írni és közben zökkenőmentesen, tollemelés nélkül kötni ez egyik betűt a másikhoz. Volt olyan szó, amit elsőre leírtam, de akadtak olyanok is, amivel nagyon sokadikra sem voltam elégedett. Ennek ellenére nagyon élveztem a workshopot.

kalligrafia02

Indulás előtt Mimi mindenkinek a kezébe adott egy csokor tulipánt. Teljesen elvarázsolt a figyelmessége. Úgy mentem haza, mintha még a piacon is jártam volna reggel.

Most rengeteg gyakorlás vár rám, de ígérem, a workshop és a munkám eredményét Ti is élvezni fogjátok majd!

Köszönöm a Miminek és a Boginak ezt a csodás napot!

Nézd meg és kövesd Pinteresten a Kalligráfia táblámat, ahol még több érdekes éshasznos információt találsz a témában!

mimi02RMX Art Recycling plexiglas fülbevaló és gyűrű pottyan

Ezen a héten egy  pár RMX Art Recycling plexiglas fülbevaló és gyűrű keres gazdát, amit a 2015. január 30-án délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nem csak hozzászólni szükséges, hanem a hírlevélre feliratkozni is!) A múlt heti piros-fekete LINEA panyizsuzsi medált  a 74. hozzászóló Aevi nyerte meg. Gratulálok! Kérlek  írd  meg a címedet az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu-ra!

pallagi tünde ékszerek

Kedves Olvasó! Ékszereimet ismerheted design vásárokból, kiállításokról, internetről. Ha mégsem találkoztál velük, akkor itt nézelődhetsz!
Vissza tudsz emlékezni, amikor gyerekként önfeledten festegettél bárhol, bármikor? Amikor nem voltak kötelező igazodási pontok, szabott idő és feladat? Alkotás során igyekszem visszakerülni ebbe a felszabadult állapotba, ezek a legboldogabb perceim. Legfőbb vágyam, hogy a kézi festett ékszereim anyag, szín és motívumhasználata rá tudjon hangolni téged is a határtalanság élményére.
A január szürkeségét friss, tavaszváró, zöld-piros kompozícióval igyekeztem színezni. Mini virágoskert érzés gyűrűben és fülbevalóban :)
Az ajándékot Tünde Pallagi biztosította.Ragyogónak lenni

ragyog

Mikor az ékszereket tervezem, mikor rajzolok. Sokat gondolkozok rajta, hogy milyen a panyizsuzsi nő, milyenek vagytok Ti, akik olvastok, akik viselitek az ékszereimet. A panyizsuzsi nő egy boldog, magabiztos nő. Teszi a dolgát. Élvezi az életét. Ismeri önmagát. Igényes: önmagára, a környezetére. Saját stílusa van. Szeret társaságban lenni, de élvezi azokat a pillanatokat is, amikor egyedül lehet. Szeret felszabadultan nevetni. Egyszóval ragyog!

Te ragyogsz vagy szeretnél ragyogni?

gold_1600_6fbPanyizsuzsi LINEA pottyan!

Ezen a héten egy piros-fekete LINEA panyizsuzsi medál keres gazdát, amit a 2015. január 23-án délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nem csak hozzászólni szükséges, hanem a hírlevélre feliratkozni is!) A múlt heti pink Signature panyizsuzsi gyűrűt az 27. hozzászóló Évi nyerte meg. Gratulálok! Kérlek  írd  meg a címedet az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu-ra!

_MG_9455 Egy ősrégi tervem, amit a kiállításomra készítettem, de sosem lett belőle kollekció. Ő a LINEA! egy 5×5 cm-es medál, saját tervezésű ezüst akasztókkal, sodrony láncon.

Hogy tetszik?Eljegyzési gyűrű a COSMO-ban

COSMOPOLITAN Hungary 2015

Csodálatosan indult az év. A sok új kollekciót tervezek és közben egy egyik legcsajosabb női magazin esküvői mellékeltének gyűrű válogatásába kerültünk és nem is akármilyen válogatásba. Nagyon büszke vagyok rá! A fragil gyűrűk már eddig is nagyon kedveltek voltak a menyasszonyok körében és számos alkalommal vitték őket eljegyzési gyűrűnek és ezt a tényt most a COSMOPOLITAN is megerősítette!

KÖSZÖNJÜK COSMO!

COSMOPOLITAN Hungary 2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...