BRÉKING: Ingyen drazsé fülbevaló!

Itt az ősz! Hiába az elmúlásról szól ez az évszak, szeretem ezt a változást.

Elkezdődött az iskola. Gondolom már Ti is túl vagytok az első szülőiken vagy a főiskolai tárgyfelvételeken. Végre van egy kis idő szusszanni és átgondolni az őszi ruhatárat. Én szeretem az évszakok fordulását, szeretem elővenni az régi ruháimat, aminek a forró nyár után szinte újdonság hatása van. Ha a régi darabok rendben vannak, akkor is szeretek valami újdonságot, az évszakra jellemzőt beszerezni. Egy-két jó sál és néhány ékszer mindig jöhet. A fülbevalókat ilyenkor különösen szeretem. Egy vastag pulóver és és egy hátul kapcsos fülbevaló, hogy bele ne akadjon a pulóverbe, a szezon tökéletes outfitjének a része.

Vásárolj most 2014. szeptember 20-ig 2 db drazsé fülbevalót a panyizsuzsi webshopban és az egyiket ingyen adjuk!

Használd a “2DRAZSE1″ kuponkódot a webshop kosarában! A kuponkód használatához itt találsz segítséget!

2drazse1

A kedvezmény 2014. 09. 17 és 20. között kizárólag a panyizsuzsi webshopban érvényesíthető, más kedvezménnyel nem vonható össze és a kedvezményt utólagosan érvényesíteni nem áll módunkban!Egy Mondrian pottyan

Ezen a héten  tetszőleges színű panyizsuzsi Mondrian medál lánccal keres gazdát, amit a 2014. szeptember 19-én délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nem csak hozzászólni szükséges, hanem a hírlevélre feliratkozni is!) A  múlt heti 3 db 5.000,- Ft-os Fűszerész ajándékkuponokat a 8. hozzászóló, goezkat, a 76. hozzászóló Lonka és a 62. hozzászóló moncsi nyerte meg. Gratulálok! Kérlek  írjátok meg a címeteket az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu-ra!

panyizsuzsi_mondrian_05

Mondrian határozott fekete vonalakból és színes kockákból álló rendszere az egyik legerősebb inspiráció a kortárs művészek számára. Panyizsuzsi ékszerkollekcióját is a holland festő ikonikus alkotásai ihlették. A kollekció egyes darabjai – például a fehér, piros, sárga kockákból álló üvegékszerek -, szorosabban kötődnek Mondrian világához, míg a többi a divatszínek és a híres, karakteres fekete csíkok továbbgondolása.

A Mondrian-kollekció ékszereiben egyszerre találkozik a játékosság és a racionalizmus, a színek harmóniája és a mérnöki derékszögek, a nyugalom és a lázadás. A gyűrűk és a medálok különlegesek, letisztultak, elegánsak. Tökéletesek kiállításokkal és kávézással eltöltött szombatokra, és üzleti tárgyalásokra is.

A Mondrian kollekció ékszerei megtalálhatóak a panyizsuzsi webshopban!

 Csíkok és pöttyök egymás mellett

szeptember_2014_szett2 Csíkos és pöttyös. Gyerekként mindig azt mondták, ez nem passzol, pedig akkor simán bevállaltam volna. Aztán jól belém égett a “nem”. Az utóbbi időben mégis elkezdett foglalkoztatni e két minta kombinációja. A pöttyös felsőt egy meleg nyári éjszaka hirtelen felindulásból vettem az esztergomi TESCO-ban. (Az egyik gyerekemet táborból kórházba vitték. Én szaladtam hozzá. Amikor a kórházba felvették, a doktornő szólt, hogy ezen az osztályon sajnos nincsen tea. Így kerültem egy nyári éjszaka az esztergomi TESCO-ba! Mérges voltam, hogy nekem kellett teáért mennem. Akkor vettem ezt a blúzt!)

Nagyon szeretem hordani, hűvös nyári estékre, egy kellemes vacsorához, hétköznap tárgyalni, egyszóval mindenhova kitűnő viselet. … egy idő után eszembe jutott a gyermekkori vágy, pöttyöset csíkossal. Ettől kezdve tudatosan vadásztam egy csíkos szoknyát. Néhány hete a nyár végi leértékeléseken találtam egy tökéletes darabot.

Az arany táska már egy másik történet. Mivel mindig ezer dolog van nálam, óriási shopperekkel járok. Kicsit már meg is untam őket és egy igazán pici táskára vágytam. Az ENIHORN showroom megnyitóm meg is találtam a tökéletes fazont. A színén sokáig hezitáltam. Soha nem hordok aranyat, de akár a mintamix az utóbbi időben az arany szín is nagyon izgatott. Belevágtam. Néhány hét alatt annyira megszerettem, hogy a gardróbom következő darabja egy ilyen arany cipő lesz. (Aki ilyet táskát vagy cipőt szeretne, siessen, mert most értékelték le őket az ENIHORN showroomban!)

Ez a outfit egyébként tökéletes példája annak, hogyan vegyíts olcsó fast-fashion márkákat igazán igényes egyedi darabokkal. Nézd meg lent a bevásárló listámat és láthatod, hogy két olcsó ruhadarab is mennyire öltöztet, ha igényes kiegészítőket is teszel mellé. Egy jó táskával, néhány panyizsuzsi gyűrűvel vagy fülbevalóval megsokszorozhatod a szekrényedben található szettjeidet!

Bevásárló lista:

1. Fekete Fehér pöttyös blúz – 2.750 Ft – FandF

2. Fekete-fehér csíkos szoknya – 2.790 Ft- Ft – takko

3. Fekete Karafiáth gyűrű – 5.500 Ft – panyizsuzsi

4. Fekete Bogyó fülbevaló – 1.700 Ft – panyizsuzsi

5. Arany cipő – 25.300 Ft  – LTS Shoe Design

6. Minimini táska – 17.600 Ft – ENIHORN

7. Arany láncos karkötő – 1.990 Ft – New Yorker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fűszerész ajándékkuponok pottyannak

Ezen a héten  3 db  5.000,- Ft-os Fűszerész ajándékkupon keres gazdát, amit a 2014. szeptember 12-én délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nem csak hozzászólni szükséges, hanem a hírlevélre feliratkozni is!) A  múlt heti Móró Barbara férfi üvegékszert  az  5. hozzászóló, maja nyerte meg. Gratulálok! Kérlek  írd meg a címedet az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu-ra!

fuszeresz

A Fűszerészben adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékeket kínálunk mindenkinek, akinek fontos, hogy lássa és tudja mit tesz az ételébe. Webshopunkban közel 300 féle termékből lehet választani, frissen megnyílt boltunkban (Budapest Károly körút 10) pedig még több fűszer kapható. Különleges és ritkán beszerezhető fűszereket és a főzést megkönnyítő keverékeket kínálunk, mindenkit várunk szeretettel!
Fűszerész a facebook-on is!


Wanås szoborpark – 2. rész

Nemrég írtam egy blogbejegyzést a Wanås szoborparkról, azonban a park méretei miatt még a kedvenceim sem fértek el egyetlen írásban. (Aki nem olvasta az előzőt, itt találja: Wanås szoborpark – 1. rész!) Most folytatom és újabb alkotásokat mutatok be úgy, ahogy én láttam őket, majd egy kicsit idézek a Wanås Park hivatalos útikönyvéből.

Malin Holmberg, Will Stop Loving You

Az egyik kedvencem következik! Egy sárga kör az avarban. A kört néhány fa szegélyezi, melyek a kör felé eső oldala egészen a tetejéig sárgára van festve. Mintha egy titkos társaság tagjai beszélgetnének egymással. Csendben, sőt némán, mozdulatlan. Megfogatatlan véletlenszerűség. Hiszen ezek a fák itt nőttek. Ugyanakkor a kör mint a legszabályosabb mértani forma. A kettő közt nem érezni ellentmondást. Totális képtelenség, mégis totális összhang.

Holmberg 2009-ben részt vett a Wanås Alapítvány és a stockholmi Királyi Művészeti Intézet közös, Másik Út elnevezésű projektjében 16 diák és két tanár mindenféle üzemanyag nélkül Stockholmból Wanåsba utaztak. Sokan bicikliztek, néhányan lovon, mások vitorláson érkeztek. Holmberg 39 nap alatt gyalog tette meg az utat, miközben az őt körülvevő színeket tanulmányozta. Útja során minden nap készített egy festményt, hogy rögzítse a színekkel való pillanatnyi kapcsolatát. Az utazás eredményeként egy tökéletes körben elhelyezkedő 5 fát és az általuk határolt területet festette sárgára, létrehozva egy “szabadtéri  szobát”, mint egy kultikus teret és helyet.

malin_holmberg

Robert Wilson House for Edwin Denby

Az Edwin Denby ház a domboldalon áll a fák közt. Pasztell színek, vízszintes fa burkolat, keskeny ablakok. A házban csak egy szék, egy asztal és rajta egy nyitott könyv áll. A házból hangok szűrődnek ki: az alkotó, Wilson olvassa fel, ehhez a művéhez készült jegyzeteit. Érezhető a hiány. Különleges hely volt ez. Furcsán éreztem magam. Még furcsábban már csak akkor, mikor írni kezdtem erről az alkotásról. Nem jutott eszembe semmi. Üresség. Próbáltam újraélni az ott eltöltött időt. Ismét semmi. Megértettem: ez az alkotás a hiányról szól és ez az üresség valóban átjön…

Edwin Denby az 1900-as évek prominens amerikai költője és tánc kritikusa, aki saját kezével vetett véget az életének, míg Robert Wilson, az alkotó, az avant-garde opera és színház kiemelkedő alakja. robert_wilson_for_edwin_denby

Jacob Dahlgren, Primary Structure

Azt gondolom, nem kell magyaráznom a kötődésemet ehhez a szoborhoz. Meghatározó telt színek és néhány világos. Teljes összhangban, mértani precizitással létrehozott rendetlenségben.

10x10m-es alkotás egyforma méretű hasábokból áll. 18 színben pompázó hasábok, merőlegesen kapcsolódnak egymáshoz. Egyszerű és ugyanakkor mégis összetett forma.  Dahlgren minimalizmusa a test és tárgy közti kapcsolatát kutatja, oly módon, hogy az alkotásai nem az emberi testből táplálkoznak, hanem interakcióra hívják azt. Régebbi munkái közt találhatunk fürdőszobai mérlegekből álló padlót, amin átgyalogolva megmérettetik az ember vagy éppen darts falat, ami minden egyes dobás után más és más képet mutat. A szobor 2011 . májusi bemutatása során a művész továbbgondolta és közel 130 feketébe és fehérbe öltözött emberrel egészítette ki alkotását. jacob_dahlgren

Carl Fredrik Reuterswärd

Reuterswärd, író, költő és művész. A 80-as évek közepe óta foglalkoztatja a betűk és a képek közti összefüggés és kapcsolat. Ez az alkotása a betűk közti üres teret jeleníti meg. Azt a teret, amit észre sem veszünk mégis ez az értelmet az egésznek. A sorok közt olvasni! … vagy a betűk közt.  Nekem a sárga fák után ez volt a nagy kedvencem! Ki tudjátok találni, hogy melyik szobor melyik két betű/szám kapcsolatát jeleníti meg?

carl_fredrik_reuterswärd

Amikor a szoborparkról meséltek, nem hozott lázba a dolog. Én klasszikus szobrokra tudtam csak gondolni. Azonban a Wanås kortárs gyűjteménye óriási hatással volt rám. Egész napos túránk ellenére a parknak csak egy töredékét jártuk végig, mégis számos alkotás megérintett és hatással van rám. Köszönettel tartozom Julianenak ezért a csodás élményért!

“Wanås – where atz is not art, but ART.” Yoko Ono

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...