Pasztell tojások

egg_dye_tojasfestes_final01 Vannak évek amikor a tojásfestés az utolsó pillanatra marad. Olyan is volt már, hogy a tojásfestéket sem sikerült beszerezni és jobb híján ruhafestéket kellett használnom. Így a tojások nem voltak ehetőek, de nagyon szebbek lettek, hiszen a hagyományos tojásfestékekkel ellentétben, lényegesen több szín állt a rendelkezésemre.

egg_dye_tojasfestes_01

Először a tojásokról, mosogatószeres szivaccsal lemostam a piros pecsétet.

egg_dye_tojasfestes_02

Ezek után megfőztem a tojásokat, hogy kevésbé sérüljenek a festés közben.

egg_dye_tojasfestes_03

Egyforma méretű konzerves dobozokba 2 deci meleg vizet töltöttem, majd feloldottam bennük egy-egy csomag a Colombus ruhafestéket.

egg_dye_tojasfestes_04

Összesen 4 színnel dolgoztam és a kiválasztásuknál figyeltem, hogy a festékek egymással harmonizáljanak. Itt egy rózsaszín-ciklámen-korall-napsárga kombinációt használtam, de nagyon izgalmas lehet egy türkiz-kék-zöld vagy egy rózsaszín-levendula-padlizsánlila verzió is!

egg_dye_tojasfestes_06

A festékes vízből különböző mennyiséget áttöltöttem kis, presszós csészékbe. egg_dye_tojasfestes_05
A tojásokat egymás után több, különböző színű és mennyiségű festékbe is beleállítottam, figyelve arra, hogy a festés alatt ne mozduljanak el, mert akkor a színek kontúrja elmosódik. A tojásokat mindig szárazra töröltem, mielőtt egy újabb színbe állítottam őket.

egg_dye_tojasfestes_final02

Jó húsvéti készülődést!Keresd a tojásokat: 5-féle kedvezmény!Paprikum pottyan!

Ezen a héten Toronyi Péter által tervezett Paprikum fűszermozsár keres gazdát, amit a 2014.  április 18-án délig hozzászóló, hírlevelesek között fogok kisorsolni. (Igen, a játékban nem csak hozzászólni szükséges, hanem a hírlevélre feliratkozni is!) A  múlt heti panyizsuzsi Karafiáth+gyűrűt a 40. hozzászóló, juditeszter nyerte meg. Gratulálok! Kérlek  írd meg a címedet az ugyfelszolgalat(kukac)panyizsuzsi.hu-ra!

Paprikum-Paprika robban

Toronyi Péter, a Red Dot díjas fiatal formatervező olyan konyhai eszközről álmodott, amely a klasszikus fűszermozsár funkcióin túl, az őrlés mellett a fűszer felszolgálását is lehetővé teszi, és akár generációról-generációra öröklődhet…

Miért a paprika?
Legyen tüzes vagy édes, a fűszerpaprika nem csak a hazai konyha meghatározó fűszere. Dél-Amerikától Japánig évszázadok óta kulturális szimbólumként és ősi fűszerként használják, a nemzeti konyhák saját pirospaprikából készült fűszerkoktéljait és keverékeit világszerte alkalmazzák. A Papr!kum honlapján megtalálhatóak a világkonyha legjobb édes és erőspaprikából készül receptjei is.

Mi minden más?
A paprikán kívül a Papr!kummal bármilyen szárított fűszert megőrölhetünk az édesköménytől a cayenne borsig, a fahéjtól a szerecsendión át a csillagánizsig, akár egyedi Fűszerkoktélokat, és friss fűszerkeverékeket is készíthetünk.

A Facebookon is felrázzuk az ízeket!Idén tavasszal a legdivatosabb zöld, a bürök

burok_csalad

Hajtanak a veteményesek, lomba borulnak a fák, a zöld több száznyi árnyalata ragyog a napsütésben. A zöld az élet, a vitalitás és az újjászületés színe. Idén tavasszal a panyizsuzsi ékszerek eddig ötféle zöldjét (borsózöld, olíva, smaragdzöld, lime és menta) a Pantone 2014-es tavaszi zöldje, a bürök gazdagítja. A bürökzöld éppen olyan kettős, mint maga a növény. A pasztelles visszafogottság, a finom nőiesség mellett megvan benne az erő és a végzetesség. Egyszerűnek, már-már hétköznapinak tűnik, mégis minden alkalommal, amikor látjuk, különlegességével hívja fel magára a figyelmet.

vasarolj_most_gomb

burok_noi

A halványzöld bürök kiegészítők illenek a tavaszi és a nyári ruhatárhoz, nagyszerűen felfrissítik a tavalyi darabokat. Hordhatóak fehérrel, kékkel, sárgával, de még a piros, a lila és a narancs bizonyos árnyalataival is. A bürök fülbevaló, nyaklánc és gyűrű viselhető elegáns tavaszi esküvőkön és bolondos nyári napokon is, szettben más egyszínű panyizsuzsi ékszerekkel remekül kombinálhatóak.

burok_fulbevalo

vasarolj_most_gomb

burok_anya_lanya

 2014-es tavaszi divatszínek

Bár nagyon úgy tűnik, hogy most megyünk csak bele igazán a télbe, nekem már a tavaszon jár az agyam! A tavaszon és a színeken. Csodálatos színei vannak ennek a tavasznak. Szépek, különlegesek és erősen különböznek ez elmúlt évek színeitől. Vannak köztük élénk és pasztell színek is, amit a semleges kiegészítő színek hidalnak át és kötnek össze. A tavaszi paletta különlegessége, hogy egymással kiválóan kombinálhatóak, de önmagukban is megállják a helyüket!

Vegyük sorra ezeket a színeket és megmutatom azt is, hogy melyiket találod meg a webshopban, még ha nem is így hívják!

2014_tavasz_szintrend copy

szelíd kék – A természetben legtöbbet megtalálható kék, ami önmagában is hordható, de semlegessége miatt tökéletes háttere lehet a paletta többi színének is! Alapvetően egy békét, nyugodtságot árasztó szín.

tulipán lila - Egy nosztalgikus szín, ami a vintázs ruhák és kiegészítők meghatározó színévé válhat. Ő is használható önmagában vagy a paletta bármely más színével kiegészítve!

bürökzöld - Semleges háttér szín, akár a kék, nyugodtságot áraszt, tavaszra, a növényzetre emlékeztet, a mellette lévő színeket kiemeli, de mégis a háttérben marad.

galamb szürke – Ez a szürke semleges és kényelmes. Én személy szerint nagyon szeretem és nem marad senki jelentéktelen és észrevétlen, ha egy galambszürke ruhát néhány frézia színű panyizsuzsi ékszerrel egészít ki!

homok - Egy újabb semleges szín, ami elénk idézi a tavaszi/nyári vízpart világát. Ő a bürökzölddel és szelíd kékkel is csodálatos!

chili piros - Egy csipet chili. Nem kell belőle sok, csak egy csipet, hiszen ez egy fűszer, a gasztronómiában és divatban is. Energiát sugároz. Elsősorban kiegészítő színnek fogom hordani.

frézia - Ez egy trópusi virág, ami tele van energiával. Ragyog, hiszen benne van a napfény összes sugara. Energiát adó csodásan meleg szín, ami a chilivel párosítva nagyon különleges lehet!

celózia - A narancsok spontán, derűs visszafogott árnyalata!

ragyogó orchidea – Ez az év színe, erről már részletesen itt írtam. A tavaszi kollekciókban a tulipán lila kontrasztja lesz!

kápráztató kék – A szolid kék ellentettje. Van benne ragyogás van benne izgalom, erőteljes domináns szín!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...